Van FOMO naar JOMO

Wil je altijd overal bij zijn? Ben je druk, bezet en heb je geen tijd? Ben je aan het rennen, vliegen, hollen, vallen, opstaan en weer doorgaan?

Check eens of je last hebt van FOMO. Dit is de Fear Of Missing Out. Heel veel reclame drukt ons FOMO knopje in. Dan moeten we weer ergens heen of snel iets hebben.

En als je dan eens iets wil veranderen dan is misschien wel het belangrijkste wat je kan doen FOMO in te ruilen voor JOMO, de Joy Of Missing Out.

In 2017 schreef ik een stukje over hoe je met 5 minuten extra in je dag je prachtige dingen kan doen. Of hoe je 5 minuten kan besparen. Punt 5 van de 7 punten in dat stukje gaat over FOMO.

Dit schreef ik toen ik nog heel druk was. Met een fulltime baan, met lachen, met mijn bedrijf van de grond krijgen. Tegenwoordig is mijn leven anders. Die zeven tips pas ik met gemak toe. En FOMO heb ik niet meer, het leven bestaat vooral uit JOMO. Een stuk rustiger.

De zeven tips in het kort.

  1. Besteed 5 of 10 onverwacht vrije minuten nuttig. Dat doe ik nu door dit stukje te schrijven.
  2. Sta 5 minuten eerder op. Tegenwoordig sta ik vanzelf redelijk vroeg op en voor het leven dat ik heb gecreëerd heb ik meestal geen wekker meer nodig. Heerlijk.
  3. Glaasje water halen, met een citroentje. Met name het citroentje zorgt ervoor dat je even tijd neemt, rust inbouwt.
  4. Onderweg naar je werk kun je bijvoorbeeld naar een goede podcast luisteren. Helaas kan ik dat niet omdat het systeem niet lekker op mijn telefoon aansluit. Dus ik doe het met de radio. Maar voor mij zijn de autoritten de enige momenten dat ik het nieuws hoor. Scheelt ook veel stress.
  5. Verander je taalgebruik. Daar begon dit stukje mee.
  6. Lees iedere dag een boek. Met de app blinkist lees je een boek in 10 minuten. Of hij wordt je voorgelezen, wel zo handig.
  7. Realiseer je je wat je tijd waard is. In het uitgebreide artikel staat een filmpje waarin Harlem Elvis zegt: “make it count.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *