5 voordelen van lachyoga

OnegoodlaughadayLachyoga heeft ongelofelijk veel voordelen. Waarschijnlijk had je al zo’n vermoeden na het lezen van de artikelen en het bekijken van de website. 

Lachyoga heeft een positief effect op je gezondheid, in je persoonlijke leven, in het werk, op sociaal vlak en je kan de uitdagingen van het leven beter aan.

Lachyoga en gezondheid

De gezondheidsvoordelen zijn voor twee categorieën mensen: de mensen die gezond zijn en gezond willen blijven en de mensen die bepaalde ziektes ervaren, lachyoga helpt hen om sneller te genezen.

Lachyoga is een krachtige cardio-workout en slechts 10 minuten hartelijk lachen staat gelijk aan 30 minuten op een roeimachine in de sportschool. Het stimuleert de bloedcirculatie en ontspant de spieren.

Het is ook een krachtig tegengif voor depressie, nivelleert het bloeddrukniveau en gaat symptomen van allergieën, astma, artritis tegen. Stress veroorzaakt vandaag de dag meer dan 70% van alle ziekten.

Lachyoga is een simpele oefening die fysieke, mentale en emotionele stress tegelijk vermindert en emotionele balans brengt. Mensen kunnen deze fysieke voordelen al voelen vanaf de eerste lachsessie.

Lachyoga in je persoonlijke leven

Je stemmingen bepalen de kwaliteit van je leven. Lachyoga heeft de kracht om je stemming binnen een paar minuten te veranderen doordat de aanmaak van endorfine door je hersenen wordt gestimuleerd.

Wanneer je stemming goed is dan voel je je goed en zal je je gemakkelijker vrolijker voelen door de hele dag heen. Lachyoga helpt je ook een gevoel van humor te ontwikkelen en je zal meer lachen in je leven. Altijd een lach op het gezicht, een positieve kijk op het leven en weinig negatieve gedachten.

Lachyoga in het werk

Lachyoga is de meest economische, minst tijdrovende en wetenschappelijk bewezen stressverminderende techniek op de werkvloer.

De wetenschap vertelt ons dat onze hersenen 25% meer zuurstof nodig hebben dan andere lichaamsorganen.

Lachyoga genereert deze extra voorraad zuurstof die helpt bij het optimaal functioneren. Je voelt je energieker en frisser gedurende de dag en je kan meer werk verzetten zonder moe te worden.

Het lachen in een groep kan een vrolijke en gemotiveerde werkenergie creëren en het is tegelijkertijd een krachtig teambuildingselement.

Lachen is sociaal

De kwaliteit van leven en welbevinden is niet afhankelijk van de hoeveel geld, macht, positie of succes in het leven, maar eerder is het afhankelijk van het aantal goede vrienden met wie we een zorgzame en deelbare relatie mee hebben.

Lachen is een krachtig instrument om mensen op eenvoudige wijze te verbinden. Na de basisbehoeften is alles wat we nodig hebben voor onze emotionele ontwikkeling waardering en gehoord en gezien worden.

Lachclubs voorzorgen een rijk sociaal netwerk van mensen die om elkaar geven. Dit geeft een gevoel van sociale zekerheid wat helpt in tijden van stress en tegen depressies.

Door te lachen uitdagingen het hoofd bieden

Wanneer het leven lastig is, is het niet eenvoudig om kalm te blijven. Door de essentie van lachyoga en kan je leren om iedere situatie effectief te hanteren, zonder je kalmte te verliezen.

Het helpt je om een positieve mentale houding aan te nemen zodat je gemakkelijker in staat bent de negatieve situaties aan te kunnen en gemakkelijker met persoonlijke problemen om kunt gaan dan normaal gesproken iemand kan.

Lees ook de 11 antidepressie tips.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *