Blijven solliciteren én blijven lachen moeilijk? Nee, niet met deze 5 tips die je meteen kan toepassen.

Lastig he, na de honderdste sollicitatie nog blijven lachen. De zwaartekracht wordt sterker en je mondhoeken lijken wel twee magneetpolen die naar de aarde wijzen.

Blijven solliciteren en blijven lachen moeilijk? Nee, niet met deze 5 tips die je meteen kan uitvoeren.Wist je dat als je mond deze stand aan neemt, je wenkbrauwen dichter naar elkaar komen en de rimpels in je hoofd dieper worden?

En nog erger, als je gezicht in die stand gaat staan dan gaan je hersenen denken dat het waar is, het leven is somber.

Dat wil je natuurlijk niet, toch?

Solliciteren is een kunst en lachen de beoefening

Hoe schrijf je nu met een lach op je gezicht brief nummer honderdelf en ga je met een goed gevoel op eindelijk weer een gesprek af?

Lachyoga, het beoefenen van de lach, is een hele leuke, gemakkelijke en goede manier om het somberen te keren. Wat we normaal gesproken kennen is dat we lachen om iets wat we leuk vinden of waar we ons goed bij voelen, maar de lachyoga draait het om. We lachen en daardoor voelen we ons goed. De lach als start.

Wat kun je nu eenvoudig doen om je prettiger te voelen, om weer positiever in het leven te staan en om zelfs gezond te blijven?

5 tips om te blijven lachen en je aantrekkingskracht te vergroten

#1 De pen
Meestal kluiven we op het puntje van een pen. Hierdoor gaat je gezicht precies in de verkeerde stand staan. Houdt de pen daarom overdwars tussen je tanden vast. Probeer het gelijk maar eens en voel dan hoe je mondhoeken vanzelf omhoog trekken.

Doe dit twee minuten en de eerste endorfine – het gelukshormoon – wordt al vrijgemaakt door je hersenen. Doe dit voor het schrijven van je brief. Het helpt echt. Dit is ook beschreven in het artikel met de 11 anti-depressietips.

#2 Lach zomaar
Doe dit voor een sollicitatie (onderweg natuurlijk). Zomaar lachen is eenvoudiger dan je denkt. Je trekt je mondhoeken omhoog, haalt adem en als je uitademt zeg je: “hahahaha”. Eerst zachtjes, je mag even wennen. Maar doe dit steeds harder. Vreemd? Ja. Werkt het? Ja. In de lachclub zeggen we “fake it until you make it”. Dat is niets anders dan oefenen.

#3 Lach met elkaar
Zoek het op. Ga naar vrienden en vriendinnen. Doe eens ouderwets een spel als pictionary. Je moet niet alleen vreselijk lachen maar je oefent ook nog eens je creativiteit. Of ga naar het theater. Geen geld? Youtube staat vol met filmpjes waarom je wel moet lachen. Een tijdje geleden verzamelden we al 10 filmpjes voor de slappe lach. Kijk naar je favoriete filmpje vlak voor je naar een sollicitatiegesprek gaat.

#4 Spelen
Bezie de wereld eens van de andere kant. Als kind deed je dit soort dingen spontaan. Sta eens stil, zet je benen wijd uit elkaar en buig voorover. Kijk eens tussen je benen door en beschrijf de wereld zoals je die dan ziet. Het is gelijk een goede rek- en strekoefening.

Achteruit lopen geeft een hele andere ervaring. Je loopt behoedzamer en de wereld lijkt heel anders te bewegen. En deed jij dat ook als kind: je mag niet op de randjes lopen. Met onze grotere voeten is het iets lastiger, maar het kan nog steeds!

Patch Adams

#5 Mindset
Het verschil tussen mensen en dieren is dat mensen een bewust besluit kunnen nemen. Dr. Patch Adams – je weet wel, van de Cliniclowns – zegt: “Ik besloot toen in dat ziekenhuis dat ik in mijn leven radiantly disgustingly happy wilde zijn. Revoltingly publicly happy.” Dus stralend verschrikkelijk en walgelijk publiekelijk gelukkig. Neem een besluit. Neem zo’n besluit. Het is tenslotte jouw leven.

Voor je brief: schrijf zo’n leuke brief dat je zelf blij wordt als je hem leest en dat je jezelf aan zou willen nemen. Schrijf hem alsof je voor je beste vriend of vriendin zou schrijven, dat is iemand die je het allerbeste gunt.
Voor het sollicitatiegesprek: besluit als doel te hebben gewoon een leuk en interessant gesprek te hebben. Het is tenslotte een wederzijdse kennismaking.
Op het werk: Lach met en naar alle collega’s. Ook die ene! Of lees de 9 tips voor meer lachen op het werk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *