Waar is het feestje?

Hier is het feestje! Heel trots ben ik dat de de bijzondere opleiding tot Lachtherapeut Practitioner geaccrediteerd is door de KTNO. Maar ik moet eerst iets bekennen….

De accreditatie kwam niet zomaar vanzelf tot stand. Het kwam door een vraag van een van mijn cursisten. Zij wilde bijzonder graag de opleiding doen, maar had het wel nodig om studiepunten te verkrijgen. Ondanks mijn waarschuwingen dat ik er niet mee bezig was en  dat er geen garanties waren stapte ze vol vertrouwen de opleiding in.

Ze stapte niet alleen de opleiding in, maar ze bleef vragen. Hoe staat het met de accreditatie? Ieder lesblok weer. En ik dacht dan bij mezelf: “O help, waar moet ik beginnen, wat een gedoe allemaal.” Ik zag beren op de weg.

De fantastische secretaresse van de Lachwinkel ging op zoek naar alle mogelijkheden in het land van accreditaties. Maar daarna was het toch echt aan mij om in actie te komen. Na nog advies ingewonnen te hebben bij Koos Schinkel van Take Off Support (bij wie ik een fantastische cursus EMDR heb gevolgd), die hij welwillend en uitgebreid gaf, nam ik contact op met de KTNO.

De KTNO is een heel welwillende en actieve club mensen die ervoor zorgt dat de kwaliteit van de alternatieve zorg getoetst wordt en op peil blijft. KTNO staat voor Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen. Ik schreef het studieplan, mijn cv, stuurde alles in en toen was het wachten. Maar niet lang. Al snel kwam er een telefoontje van iemand die met me meedacht en nog meer inhoud zag dan ik zelf zag.

De accreditatie is afgegeven voor de opleiding als HBO deelopleiding voor 4.5 ECTS punten. Dit betekent dat dit niet alleen de leukste opleiding is die er nu beschikbaar is, het levert naast kennis en ervaring ook nog eens studiepunten op. Hoe leuk is dat?

Dus waar is het feestje? HIER is het feestje!

Maar dit alles dankzij mijn student. Want zonder haar was ik niet snel in dit avontuur gestapt met al die beren op de weg.

Meer weten over de opleiding tot Lachtherapeut? Neem een kijkje bij Lach Instituut Nederland, het instituut waar de Lachwinkel nauw mee samenwerkt. Tot en met 28 februari geldt er een hele mooie vroegboekkorting.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Hallo Saskia, geldt de accreditatie ook voor personen die de opleiding al hebben afgerond? Hartelijke groeten, Adriana

    1. Hallo Adriana,

      Volgens mij geldt de accreditatie voor mensen die examen doen na 1 maart. Wat we moeten doen om mensen die de opleiding al afgerond hebben te accrediteren moet ik nog even nagaan. Het geldt overigens niet voor alleen de laughter yoga leader opleiding maar voor de hele lachtherapie opleiding.