7 verrassende tips om je dag te starten met een lach

LWstartenSoms is het simpel, soms lukt het niet.

Wakker worden.

De wekker gaat. Je drukt op snooze.

De wekker gaat weer. Je zoekt automatisch weer de snoozeknop.

De wekker gaat weer. Je slaat ‘m uit want je moet nu echt opstaan.

Je humeur zakt. Eerst koffie!

Hier zijn 7 tips om wakker te worden met een lach. Nog voor de koffie!

 

 

1 Ga eens andersom liggen

Heb je wel eens geprobeerd om met je hoofd naar het voeteneind te gaan liggen? In slaap vallen is dan al bijzonder omdat alles in de kamer anders voelt, maar stel je maar eens voor hoe je wakker wordt. Het is net of je op vakantie bent en de eerste keer wakker wordt op je vakantieplekje. Alles is anders. De geluiden, de wind, het licht.

Wedden dat er op je gezicht een lach verschijnt? Of van opluchting omdat je gewoon thuis in bed blijkt te liggen of omdat je de grap van de situatie doorhebt.

7verrassende2 Zet een ander deuntje op je wekker

Het hoeft niet meer, die ellendige piep piep of zoem zoem of trrrrrringgg. Veel mensen gebruiken tegenwoordig hun telefoon als wekker. Ik ook. In die telefoon zijn veel deuntjes opgenomen, je hebt het voor het kiezen. Verander regelmatig je deuntje. Zo wordt je gemakkelijker wakker. Als je blind een geluidje kiest kun je ‘s morgens ook lachen om wat er nu weer in je oren klinkt.

Een tijdje geleden schreef ik dat ik wakker schrok van de wekker die blijkbaar op z’n aller hardst stond. Het was niet mijn bedoeling, maar ik blijf het eigenlijk wel een goede grap van het universum vinden. “It’s my life” van Bon Jovi schalde kanonhard door de kamer, ‘s morgens om 5 uur!

3 Neem een momentje de tijd voor je opstaat

Het moment dat je wakker wordt is meestal niet het moment dat je ook echt wakker bent. Net als na een goede meditatie blijf je nog even in alfastaat. Wanneer je dit ruw onderbreekt met enge wekkergeluiden of door meteen uit bed te springen mis je een kans. In alfastaat kun je jezelf namelijk goed programmeren voor de dag.

Rek je even helemaal goed uit en ga dan op je rug liggen. Bedenk wat je wil gaan doen deze dag. En bedenk bij ieder moment hoe je je daarbij wil voelen. Dus van opstaan, ontbijten, onderweg gaan, de taken op je werk, de dingen die je thuis wil doen, mailtjes die je wil beantwoorden, stukken die je wil schrijven, mensen die je wil spreken. Helemaal door tot het avondeten, je avondprogramma, de gesprekken met je partner en je kinderen en hoe je ‘s avonds weer lekker je in je bed duikt. Stel je maar eens voor dat je bij al die momenten geïnspireerd bent en dat je ze met plezier beleeft.

Wordt bewust positief paranoia. Ga ervan uit dat iedereen erop uit is om jou de beste dag van je leven te bezorgen.

Je zal merken dat de dag zich nagenoeg vanzelf voltrekt, je hebt het namelijk allemaal al bedacht. En je gemoedstoestand zal zich gemakkelijker aanpassen aan onverwachte momenten die je wellicht niet had bedacht.

4 Zing onder de douche

1.zingen onder doucheO jee, dat is heftig. Vooral op de vroege ochtend. Maar toch helpt het. De boodschap hier is: houd het simpel. Je hoeft geen aria’s te zingen, je hoeft niet te galmen en de buren wakker te maken. Maar wat dacht je van “lang zal ze leven”? Iedere dag dat je leeft is reden voor een feestje toch? Of “hoofd, schouders, knie en teen” met gebaren!

Als jij voor jezelf zingt dan kun je daarvan genieten. Of de lol ervan inzien.

Of geniet van deze jonge Elvis Presley onder de douche :-)

5 Douche koud af

Weet je hoeveel het oplevert om een klein minuutje koud af te douchen? Je maakt adrenaline aan wat je lichaam helpt om echt goed wakker te worden. Adrenaline is bijna een vies woord geworden. We willen het niet meer omdat het gelijk staat aan het vlucht- en vechtmechanisme. Maar dat geldt alleen voor de overtollige adrenaline. Verder hebben we het net zo nodig als ademhalen, cortisol en endorfine.

Vind je het lastig? Begin dan met een aantal keer diep en snel ademhalen. Zorg dat je zoveel mogelijk zuurstof naar binnen ‘hapt’. Het is alsof je jezelf opblaast. Deze hoeveelheid zuurstof zorgt ervoor dat de receptoren van de waarneming van kou en het signaal pijn niet meer gekoppeld zijn. Zo kun je de kou blijven waarnemen zonder de neiging om je meteen terug te trekken.

Ik schreef hierover toen ik met een vriendin bij Wim Hof, the Iceman, geweest was.

6 Drink een groot glas fris water

In de nacht verlies je een kwart tot soms wel 2 liter vocht. Ik denk dat ik momenteel wel 2 liter verlies, door de overgang lig ik ‘s nachts soms te gloeien alsof ik koorts heb en voelt het allemaal wat klammig aan.

Koffie onttrekt ook vocht aan het lichaam. Daarom is je lijf heel blij als jij eerst een groot glas water drinkt om het vochttekort aan te vullen. En meer dan een glas mag natuurlijk ook.

Straal het water in met ‘positieve energie’. Jaren geleden deed Masaru Emoto onderzoek naar het geheugen van water. Hij toonde aan dat gezond water mooie waterkristallen creërt bij bevriezing en dat woorden en muziek invloed hebben. Zijn boek heb ik nog steeds en ik kan keer op keer verwonderd zijn door de kristalvormingen en de reden waarom dit kristal gevormd wordt.

7 Start met een ‘miracle morning’

Hal ElrodHal Elrod werd voor dood verklaard op zijn twintigste. Door een aanrijding bleef Hal 6 minuten dood, brak 11 botten en kreeg te horen dat hij nooit meer zou kunnen lopen.

Hij besloot dat hij een ander leven voor ogen had. Iedere ochtend deed hij zijn routine en daarmee transformeerde hij zijn leven.

Nu is hij een veelgevraagd spreker en lifecoach.

De Miracle Morning routine bestaat uit 6 stappen en doe je voor ieder deel een gelijk aantal minuten. Het kan per onderdeel 1 minuut tot 10 minuten zijn. Zo ben je in 6 minuten tot een uur klaar.

1 Stilte

Neem even de tijd om je geest te kalmeren. Zeg een gebedje, bedenk iets positiefs of laat je mondhoeken naar je oren wijzen en voel wat dit met je doet.

2 Affirmatie

Een affirmatie is een zinnetje of een paar zinnetjes die jou eraan herinneren hoe fantastisch, groots en bijzonder je bent. Schrijf ze eenmalig op en lees ze vervolgens iedere ochtend hardop aan jezelf voor. Wanneer je ze echt gelooft dan is het tijd voor de volgende zinnetjes.

3 Visualiseren

Visualiseer je dromen en wensen alsof ze uitgekomen zijn. Kijk op je visionboard als je die hebt of creëer het in gedachten. Visualiseer ook je dag, hoe fantastisch die zal verlopen en hoeveel mooie gesprekken je zal voeren.

4 Schrijven

Pak een schrift en schrijf iedere dag op

  • waar je dankbaar voor bent
  • waar je trots op bent
  • wat je die dag wil bereiken

5 Lezen

Pak je favoriete zelfhulpboek en lees een pagina of twee. Je doet weer een nieuw idee op, iets wat je wellicht meteen kan toepassen. Je wordt ook niet overvoerd met alle informatie in een keer waardoor je misschien tot niets komt.

6 Exercise

Doe een minuut lang oefeningen zoals jumping jacks, buikspiertraining of stretch oefeningen. Zorg ervoor dat je energiek aan je dag kan beginnen.

Heb jij nog een tip om nog voor de koffie goed aan je dag te beginnen? We horen het graag!

Vergeet niet tijdens onze social distance periode toch te lachen met elkaar, virtueel of op (minimaal) anderhalve meter afstand. Deel je leukste dingen in de facebookgroep Het Lachkwartiertje.
Een aanvraag voor een lachworkshop - voor later dit jaar - beantwoorden we graag. Stay healthy. Smile.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *