Een nieuw orgaan ontdekt – wanneer ontdekken we het lachorgaan?

Het interstitium

Groot nieuws in de kranten van deze week. Er is ‘compleet nieuw’ orgaan ontdekt in het menselijk lichaam, het interstitium. Ik ben geen wetenschapper dus lees het artikel op Scientias als je van de hoed en de rand wil weten.

Net onder de oppervlakte van de huid en rond een aantal belangrijke organen bevinden zich kleine zakjes gevuld met vocht die dienen als ‘bumper’. Die zakjes met vocht staan ook weer in verbinding met elkaar zodat er ‘stromen’ door het hele lijf gaan.

Het orgaan is ontdekt omdat ze deze keer op een andere manier cellen onderzochten dan vroeger.

Eerder werd altijd al het vocht uit de cellen gehaald voordat ze onder de microscoop terecht kwamen om de structuren goed te kunnen zien. Maar door de nieuwe manier van waarnemen, waarbij de vloeistof niet verwijderd werd, ontdekte men dit  nieuwe orgaan.

Het interlachum

Ik zie het voor me.

Zakjes gevuld met stralende lachjes. Pure vrolijkheid die door je lijf stroomt. Niet een interstitium maar een interlachum.

Iedere keer als er een druk op de huid komt, bijvoorbeeld door een handdruk, worden de zakjes met lachjes gekieteld en barsten ze in schaterlachen uit. Die schaterlach verspreid zich via het interlachum door het hele lijf.

Via je handen naar je armen en schouders die op en neer schokken. Van je schokkende schouders door naar je gezicht die warm en een beetje rood aanloopt.

Je hart maakt een sprongetje en door het heen en weer klapperen van je middenrif worden al je organen gemasseerd. Alles ontspant, ook je blaas en je rent naar het toilet. Net op tijd.

Van een gekrulde neus tot slappe knieën. Van samengeknepen ogen tot jubeltenen. De lach vult je hele lijf op en wil eruit, naar buiten. De lach wil niet alleen zijn maar gedeeld worden met andere mensen.

Onderzoeksvoorstel

Ik stel een nieuw onderzoek voor. Een onderzoek dat het lachorgaan in kaart brengt. Een onderzoek dat straks met een interlachum de voorpagina van alle kranten haalt.

Laten we besluiten te gaan zoeken naar het lachorgaan. Hoe werkt de lach in ons lijf en leven? Hoe zorgen we ervoor dat we geen anderhalf miljard euro uit hoeven te geven aan de behandeling van depressiviteit? Hoe zorgen we voor meer positiviteit?

Wanneer we het interlachum vinden zijn we dichterbij de oplossing van veel psychische ziektes en kunnen we mensen beter en sneller een vrolijker leven laten beleven.

Wie (onder)zoekt er mee?

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid & wetenschap. Bookmark de permalink.